Suomalainen avaruusdatayhtiö Terramonitor julkaisi koko Suomen kattavan taimikoiden VESA-indeksin

Terramonitor julkaisi tekoälypohjaiseen tulkintaan perustuvan vesakkokarttapalvelun metsäammattilaisten käyttöön

Suomalainen avaruusdatayhtiö Terramonitor julkaisi koko Suomen kattavan taimikoiden VESA-indeksin

Terramonitor julkaisi tekoälypohjaiseen tulkintaan perustuvan vesakkokarttapalvelun metsäammattilaisten käyttöön

LEHDISTÖTIEDOTE
HELSINKI 17.4.2019

Avaruusliiketoiminnan edelläkävijä Terramonitor julkaisi Suomen laajimman vesakkojen tunnistamispalvelun, VESA-indeksin. VESA-indeksin tavoitteena on kertoa Suomen metsien vesakoitumisaste ja paikantaa nuorten metsien ja hoitoa tarvitsevien taimikoiden  tilannetta. VESA-indeksin yhteenvetoraportti on vapaasti ladattavissa palvelun verkkosivuilta www.vesaindeksi.fi

Terramonitor on kehittänyt VESA-indeksin metsäalan ammattilaisten käyttöön. Palvelun ainutlaatuinen tekoälyteknologia mahdollistaa taimikkoalueiden vesakoitumisen havaitsemista ajantasaisesti ja kustannustehokkaasti. Palvelua voivat hyödyntää niin metsänomistajat, metsänhoitopalveluja tarjoavat yritykset kuin muutkin metsäalan toimijat.

Terramonitorin perustaja ja toimitusjohtaja Joni Norppa kuvailee VESA-indeksin arvoa: ”Kestävä metsänhoito lähtee tilanteen tiedostamisesta. Nykytilanteessa Suomen metsät vesakoituvat kiihtyvällä tahdilla mikä aiheuttaa niin taloudellisia, operatiivisia kuin sosio-ekonomisia haasteita. Euroiksi muutettuna työtä makaa metsissä satojen miljoonien arvosta. VESA-indeksin arvo syntyy vesakoitumistilanteen paremmasta tiedostamisesta ja siitä syntyvien toimenpiteiden suunnittelusta.”

Maakuntakohtaisten analyysien lisäksi VESA-indeksistä on saatavilla myös koko Suomen kattava datapaketti. Interaktiivisen vesakkokartan tueksi VESA-indeksin analyysi on saatavilla taulukkomuodossa sekä ammattilaisten käyttöön tarkoitetuissa tiedostomuodoissa.

Tarkempaa tietoa VESA-indeksistä: www.vesaindeksi.fi

Lisätietoja
Joni Norppa, toimitusjohtaja
+358 50 360 8096‬
joni.norppa@terramonitor.com

Yrityksestä
Terramonitor kehittää maailman ajantasaisinta,  tekoälyä hyödyntävää satelliittidatapalvelua. Terramonitorin kartta- ja analyysipalvelun taustalla on 100 miljoonaa satelliittikuvaa maapallosta. Palvelu tarjoaa ammattilaisille mahdollisuuden rakentaa, järjestää ja analysoida maantieteellistä informaatiota.
www.terramonitor.com